bescherming van de zon

Dag, volle zon

De mooiste markiezen in Friesland

De mooiste markiezen koop je bij Veenstra Zonwering & Woningstoffering in Gorredijk. In onze showroom staat ons team voor u klaar om u van advies te voorzien. We hebben alle topmerken markiezen, uitvalschermen, knikarmschermen, screens en zonweringsdoeken. Voor uw terrasoverkapping kiest u voor de permanente of semi-permanente versie. Kom naar onze showroom in Gorredijk. Gratis meetservice bij u thuis?

MAAK EEN AFSPRAAK

Uitvalschermen

Uitvalschermen geven een sublieme bescherming tegen fel zonlicht en hoge buitentemperaturen. Deze zijn geschikt voor elk type raam in een woning waarbij een doorloop onder het scherm niet nodig is. Door de hoge mate van functionaliteit en betrouwbaarheid worden uitvalschermen ook vaak toegepast bij hoge gebouwen, zoals kantoren en ziekenhuizen.


Er zijn diverse modellen uitvalschermen verkrijgbaar. De vormgeving loopt uiteen van strak en recht tot geheel rond. De rechte uitvalschermen zorgen voor een mooie, strakke belijning, de ronde geven een decoratief en eigentijds beeld. Met deze uiteenlopende vormen in combinatie met de enorme keuze van kleuren en dessins van het zonweringsdoek, bepaalt u zelf de uitstraling van uw woning.

Screens

Een eigentijdse buitenzonwering die om voor de hand liggende redenen veel wordt toegepast. Doordat het scherm verticaal valt, is de invloed op de gevelstructuur vrijwel minimaal, terwijl de functionaliteit uitzonderlijk is. Het doorgaans toegepaste glasvezeldoek heeft, naast opmerkelijke kenmerken, ook in het oog springende praktische voordelen. De vlak hangende zonwering werd oorspronkelijk ontworpen voor grote projecten, zoals scholen, ziekenhuizen en kantoorgebouwen. Screens combineren een groot aantal voordelen van verschillende andere zonweringssystemen. Zo blijft het zicht van binnen naar buiten behouden. Een screen is de perfecte oplossing tegen een laagstaande zon.

B-1085 Zip, B-1100 Zip, B-1300 Zip


De ZIP is een nieuw windvast screen dat eveneens insectenwerend is. Een uniek ritssysteem houdt het doek in alle omstandigheden perfect in de geleiders.


De Zipscreen voldoet aan de Europese norm EN13561 inzake windbelasting (windklasse 3).


De B-1085 ZIP is ook in een gekoppelde versie beschikbaar.


U heeft de keuze uit een ronde of vierkante behuizing.

Screens voor speciale toepassingen


Naast de B-1100 R ZIP en de standaard zijn er nog twee speciale versies beschikbaar, o.a. de B-1100 Windvast.


De windvaste screen heeft een kabel en verensysteem die het doek op elke hoogte strak gespannen houden.


Ontwikkeld met opwaaiende en lawaaierige onderlijsten. Hierdoor blijft het doek langer in goede staat.

Screens voor speciale toepassingen


Naast de B-1100 standaard zijn er twee speciale versies beschikbaar, o.a. de B-1100 met staalkabelgeleiding.


De B-1100 met staalkabelgeleiding is een screen waar de roestvrij stalen onderlijst langs een staalkabel geleid wordt.


Dit screen is zeer esthetisch en kan zowel binnen als buiten geplaatst worden.

Knikarmschermen

Knikarmschermen zijn speciaal ontwikkeld voor situaties waar een vrije doorloop noodzakelijk is. Door toepassing van speciale knikarmen kunnen ze nagenoeg horizontaal afgesteld worden. De sterke constructie maakt het mogelijk om grote terrassen van schaduw te voorzien, terwijl onder het scherm alle ruimte beschikbaar blijft. 

Markiezen

De mooiste vorm van zonwering van vandaag de dag is de markies. De meest optimale zonwering gekoppeld aan een nostalgische uitstraling. Van welke kant de zon ook komt; een markies biedt altijd optimale bescherming. Naast het weren van de zon heeft een markies nog een functie: door de nostalgische uitstraling en de fraaie uitvoering van de kap is de markies ook een verfraaiing voor de gevel. Dit geldt niet alleen voor een klassiek pand, ook op een moderne bouwstijl kan de markies voor een verrassend effect zorgen.

Markies hout


Geen andere zonwering geeft zo’n prachtige nostalgische uitstraling aan een woning als een markies. Door haar vorm biedt een markies niet alleen uitstekende bescherming tegen zonnestalen van boven, maar ook van opzij! Een ander groot voordeel van deze klassieker is de stabiliteit, waardoor de wind er minder vat op heeft. Frame in grenenhout. Bovenkap in hardhout Standaard: in RAL 9001. Optioneel: keuze uit meer dan 160 RAL-kleuren. 

Markies Aluminium


Geen andere zonwering geeft zo’n prachtige nostalgische uitstraling aan een woning als een markies. Door haar vorm biedt een markies niet alleen uitstekende bescherming tegen zonnestalen van boven, maar ook van opzij! Een ander groot voordeel van deze klassieker is de stabiliteit, waardoor de wind er minder vat op heeft. Frame in geanodiseerd aluminium. Bovenkap in aluminium of hardhout Standaard: in RAL 9001. Optioneel: keuze uit meer dan 160 RAL-kleuren.

Serrezonwering


Voorkom dat het in uw serre te benauwd wordt en rust uw serre uit met een serrezonwering van Veenstra. Kom langs in onze showroom en maak een keuze uit het grote aanbod aan motieven en kleuren. Bediening elektrisch, op afstand of automatisch op het zonlicht reagerende besturing: alles is mogelijk. Daarnaast is de bediening draadloos, want tussen het bedieningspunt en het product zijn geen kabels voor de aansturing nodig. Dus minder hak- en breekwerk bij het installeren! Uitbreiding met extra draadloze bedieningspunten op een later tijdstip is eenvoudig te realiseren. U kunt dus uw rolluiken, buitenzonwering en diverse binnenzonwering vanuit de ‘luie stoel’ bedienen. 

Zonweringsdoek

Ook het doekdessin draagt bij aan het creëren van de door u gewenste sfeer en uitstraling. De zonweringsdoeken van Veenstra zijn vervaardigd uit tot in de kern gekleurde polyacrylaatvezels. Deze procedure zorgt ervoor dat het doek volledig kleurecht is. Door het doek na het weefproces te impregneren wordt het water- en vuil afstotend en tevens rot- en schimmelvrij. Hierdoor kent het doek een lange levensduur.


Kijk ook eens op een van de sites van onze fabrikanten.
www.dickson-constant.nl

www.swela.nl

Permanente overkapping

Met een terrasoverkapping trekt u de sfeer van uw woning door tot het terras. U geniet nog eerder én langer van het aangename buitenleven. Geen zorgen meer dat uw plannen letterlijk in het water vallen! Optioneel kunt u uw overkapping verrijken met speciaal ontwikkelde zonwering voor terrasoverkappingen, verwarming en verlichting (kijk ook eens op www.eenwarmterras.nl).

Semi-permanente overkapping

B-127


Naast de B-127 is er ook een complete pergola beschikbaar met dezelfde technische kenmerken. 


Dit systeem wordt geleverd met verticale palen en muurbevestigingen en is eenvoudig te monteren. 


Het doek staat onder permanente spanning en is aldus ideaal voor zowel privaat als professioneel gebruik.

TWINSTOR de blikvanger op elk terras


De TWINSTOR is de oplossing om optimaal van uw terras of tuin te genieten. 


Dankzij de cassetteschermen worden het doek en de onderdelen optimaal beschermd tegen alle weersinvloeden.


Twee grondankers of bloembakken zorgen voor een perfecte verankering. De knikarmschermen van de TWINSTOR zijn standaard uitgerust met elektrische bediening. Voor een uitval van 3,00 m (6 m in totaal) is een maximum breedte van 7,00 m verkrijgbaar.