bescherming van de zon

Dag, volle zon

De mooiste markiezen in Friesland

De mooiste markiezen koop je bij Veenstra Zonwering & Woningstoffering in Gorredijk. In onze showroom staat ons team voor u klaar om u van advies te voorzien. We hebben alle topmerken markiezen, uitvalschermen, knikarmschermen, screens en zonweringsdoeken. Voor uw terrasoverkapping kiest u voor de permanente of semi-permanente versie. Kom naar onze showroom in Gorredijk. Gratis meetservice bij u thuis?

MAAK EEN AFSPRAAK

Uitvalschermen

Uitvalschermen geven een sublieme bescherming tegen fel zonlicht en hoge buitentemperaturen. Deze zijn geschikt voor elk type raam in een woning waarbij een doorloop onder het scherm niet nodig is. Door de hoge mate van functionaliteit en betrouwbaarheid worden uitvalschermen ook vaak toegepast bij hoge gebouwen, zoals kantoren en ziekenhuizen.


Er zijn diverse modellen uitvalschermen verkrijgbaar. De vormgeving loopt uiteen van strak en recht tot geheel rond. De rechte uitvalschermen zorgen voor een mooie, strakke belijning, de ronde geven een decoratief en eigentijds beeld. Met deze uiteenlopende vormen in combinatie met de enorme keuze van kleuren en dessins van het zonweringsdoek, bepaalt u zelf de uitstraling van uw woning.

Antas


De Antas is een gesloten cassettesysteem, dat herkenbaar is aan de afgeschuinde vorm. Dit geeft het product een strakke, compacte uitstraling.

Bologna


Als u op een exclusieve wijze de zon wenst te weren is het uitvalscherm Bologna een unieke verrijking van uw woning, zeker als een vrije doorloop onder uw zonwering niet noodzakelijk is.

Arcos


De Arcos wint nog steeds aan populariteit. Geen wonder, want dit tijdloze uitvalscherm is even fraai als functioneel. U houdt de zon uitstekend buiten in situaties waar een vrije doorloop onder het scherm geen noodzaak is.

Takina, Rivera, Cordo


De Takina, Rivera en Cordo zijn drie vergelijkbare uitvalschermen qua vormgeving, uitstraling en duurzaamheid. De onderlinge verschillen hebben te maken met uiteenlopende technische specificaties en toepassingsmogelijkheden. De Takina, Rivera en Cordo zijn eenvoudig te monteren. De hoge mate van functionaliteit is geheel in overeenstemming met het traditionele karakter.

Screens

Een eigentijdse buitenzonwering die om voor de hand liggende redenen veel wordt toegepast. Doordat het scherm verticaal valt, is de invloed op de gevelstructuur vrijwel minimaal, terwijl de functionaliteit uitzonderlijk is. Het doorgaans toegepaste glasvezeldoek heeft, naast opmerkelijke kenmerken, ook in het oog springende praktische voordelen. De vlak hangende zonwering werd oorspronkelijk ontworpen voor grote projecten, zoals scholen, ziekenhuizen en kantoorgebouwen. Screens combineren een groot aantal voordelen van verschillende andere zonweringssystemen. Zo blijft het zicht van binnen naar buiten behouden. Een screen is de perfecte oplossing tegen een laagstaande zon.

B-1085 Zip, B-1100 Zip, B-1300 Zip


De ZIP is een nieuw windvast screen dat eveneens insectenwerend is. Een uniek ritssysteem houdt het doek in alle omstandigheden perfect in de geleiders.


De Zipscreen voldoet aan de Europese norm EN13561 inzake windbelasting (windklasse 3).


De B-1085 ZIP is ook in een gekoppelde versie beschikbaar.


U heeft de keuze uit een ronde of vierkante behuizing.

Screens voor speciale toepassingen


Naast de B-1100 R ZIP en de standaard zijn er nog twee speciale versies beschikbaar, o.a. de B-1100 Windvast.


De windvaste screen heeft een kabel en verensysteem die het doek op elke hoogte strak gespannen houden.


Ontwikkeld met opwaaiende en lawaaierige onderlijsten. Hierdoor blijft het doek langer in goede staat.

Screens voor speciale toepassingen


Naast de B-1100 standaard zijn er twee speciale versies beschikbaar, o.a. de B-1100 met staalkabelgeleiding.


De B-1100 met staalkabelgeleiding is een screen waar de roestvrij stalen onderlijst langs een staalkabel geleid wordt.


Dit screen is zeer esthetisch en kan zowel binnen als buiten geplaatst worden.

Haro 5600 Vento


Haroscreen 5600 Vento is een fraai vormgegeven, uiterst duurzaam en windvast screen. Ideaal voor toepassingen in o.a. ziekenhuizen en kantoorpanden én natuurlijk bij u thuis.

Monza


Door de unieke vormgeving van de Monza weert u de zon op een exclusieve wijze. Het speciale glasvezeldoek weerkaatst en filtert het overtollige zonlicht en zorgt bovendien voor een zachte lichttoetreding.

Teramo


Het Teramo screen is fraai vormgegeven en onderscheidt zich door de eigentijdse uitstraling. De gesloten, afgeronde omkasting biedt een duurzame bescherming van het screendoek. Afhankelijk van de hoogte wordt de Teramo uitgevoerd in één van de vier verschillende kastmaten, oplopend van 65 tot 85 mm.

Palma Vento


Palma Vento is een traditioneel vormgegeven screen met een afgeschuinde kast. Dit windvaste screen maakt korte metten met luid wapperend doek.

Palma


Een Palma screen past bij iedere woning. De afgeschuinde omkasting geeft de Palma een strakke, compacte uitstraling. Het is een functioneel en kwalitatief screen voor een scherpe prijs! Afhankelijk van de hoogte wordt de Palma uitgevoerd in één van de vier verschillende kastmaten, oplopend van 65 tot 95 mm.

Palma Basis


Een Palma screen past bij iedere woning. De afgeschuinde omkasting geeft de Palma een strakke, compacte uitstraling. Het is een functioneel en kwalitatief screen voor een scherpe prijs!

760


Bij windvaste screens 760 en 860 zien zelfs metershoge screens er perfect en strak aangespannen uit. Een speciaal ontwikkeld treksysteem zorgt namelijk voor de benodigde tegendruk.

860


Bij windvaste screens 760 en 860 zien zelfs metershoge screens er perfect en strak aangespannen uit. Een speciaal ontwikkeld treksysteem zorgt namelijk voor de benodigde tegendruk.

Knikarmschermen

Knikarmschermen zijn speciaal ontwikkeld voor situaties waar een vrije doorloop noodzakelijk is. Door toepassing van speciale knikarmen kunnen ze nagenoeg horizontaal afgesteld worden. De sterke constructie maakt het mogelijk om grote terrassen van schaduw te voorzien, terwijl onder het scherm alle ruimte beschikbaar blijft. Kijk ook eens op onze andere site en op 6000. Met knikarmscherm 6000 kiest u voor topkwaliteit én een persoonlijk tintje. De combinatie van vorm, kleur en materiaal maakt hierbij het verschil. Kies bijvoorbeeld voor een zijkap in een leuke kleur of ga voor RVS of houtnerf uitstraling. Dit model sleepte in 2006 niet voor niets met glans de Reddot Design Award in de wacht!

ES-1


Het paradepaardje van Ambiance Zonwering! Een waar meesterstuk, niet alleen qua design, maar zeker ook technisch gezien. De ES-1 is volledig uitgevoerd in RVS (edelstaal).

Topline


De Topline is een fraai vormgegeven topproduct van Ambiance Zonwering waarvoor de zon bijna vanzelf gaat schijnen! Opvallend is de fraaie afwerking van de gesloten cassette. Een prachtige verschijning met een aan het zicht onttrokken doekrol. Bovendien kan de Topline uitgevoerd worden met een uitrolbare vario-volant.


Klik hier voor meer info over Topline

990


Het moderne knikarmscherm 990 is een compact scherm met elegante en ranke elementen. Functioneel, praktisch en een topper qua design. Past bij elk modern woningtype.


Klik hier voor meer info over 990

Skylife


De optimale oplossing voor zonwering én een probleemloze afvoer van regenwater, biedt het knikarmscherm Skylife. Met slechts één simpele handbeweging, knikt u dit scherm in het midden omhoog waardoor het regenwater er vanaf loopt.


Klik hier voor meer info over Skylife

Modena


De Modena is een sierlijk knikarmscherm van Ambiance Zonwering. Bijzonder zijn de nette afwerking van de gesloten cassette en de optimale verlichtingsmogelijkheden.

Klik hier voor meer info over Modena

Trendline


De Trendline is een eigentijds knikarmscherm van Ambiance Zonwering. Bijzonder zijn de strakke en hoekige afwerking van de gesloten cassette en de optimale montage mogelijkheden.


Klik hier voor meer info over Trendline

Swingline


Knikarmscherm Swing-line is in vrijwel elke situatie toepasbaar en heeft een compacte en fraaie vormgeving. Het gesloten cassettesysteem kent een uiterst stabiele constructie.

Klik hier voor meer info over Swingline

Markiezen

De mooiste vorm van zonwering van vandaag de dag is de markies. De meest optimale zonwering gekoppeld aan een nostalgische uitstraling. Van welke kant de zon ook komt; een markies biedt altijd optimale bescherming. Naast het weren van de zon heeft een markies nog een functie: door de nostalgische uitstraling en de fraaie uitvoering van de kap is de markies ook een verfraaiing voor de gevel. Dit geldt niet alleen voor een klassiek pand, ook op een moderne bouwstijl kan de markies voor een verrassend effect zorgen.

Markies hout


Geen andere zonwering geeft zo’n prachtige nostalgische uitstraling aan een woning als een markies. Door haar vorm biedt een markies niet alleen uitstekende bescherming tegen zonnestalen van boven, maar ook van opzij! Een ander groot voordeel van deze klassieker is de stabiliteit, waardoor de wind er minder vat op heeft. Frame in grenenhout. Bovenkap in hardhout Standaard: in RAL 9001. Optioneel: keuze uit meer dan 160 RAL-kleuren. 

Markies Aluminium


Geen andere zonwering geeft zo’n prachtige nostalgische uitstraling aan een woning als een markies. Door haar vorm biedt een markies niet alleen uitstekende bescherming tegen zonnestalen van boven, maar ook van opzij! Een ander groot voordeel van deze klassieker is de stabiliteit, waardoor de wind er minder vat op heeft. Frame in geanodiseerd aluminium. Bovenkap in aluminium of hardhout Standaard: in RAL 9001. Optioneel: keuze uit meer dan 160 RAL-kleuren.

Bediening

Somfy


Bediening elektrisch, op afstand of automatisch op het zonlicht reagerende besturing: alles is mogelijk. Daarnaast is de bediening draadloos, want tussen het bedieningspunt en het product zijn geen kabels voor de aansturing nodig. Dus minder hak- en breekwerk bij het installeren! Uitbreiding met extra draadloze bedieningspunten op een later tijdstip is eenvoudig te realiseren. U kunt dus uw rolluiken, buitenzonwering en diverse binnenzonwering vanuit de ‘luie stoel’ bedienen. Informeer bij uw Ambiance-specialist naar de vele mogelijkheden!

Serrezonwering


Genieten van uw veranda

B-126


De BRUSTOR B-126 is een zonwering met zijgeleiding voor veranda's en hellende daken in glas. In de zelfdragende, volledig gesloten kast zijn alle elementen ondergebracht die een feilloze werking van dit unieke systeem waarborgen. Bij de BRUSTOR B-126 XL verlegt u via uitschuifbare zijgeleiders de schaduwgrens tot 1,25 meter buiten de veranda (optionele extensie). Door de speciale vormgeving van de geleiders is er bijna geen lichtinval tussen doek en geleiders.

B-127


De B-127 is een nieuw flexibel veranda systeem waarbij de geleiders tot ongeveer 1 m naar binnen toe geplaatst kunnen worden. Het grote voordeel hierbij is dat de B-127 heel makkelijk en snel geplaatst kan worden. Veranda's met afgeschuinde hoeken kunnen nu ook volledig bedekt worden. De B-127 wordt aangeboden met een maximale breedte van 6 m en met een maximale uitval van 5 m. Naast de standaard versie is er de B-127 eveneens met een extensie beschikbaar.

X-line


De X-Line is als zonweringssysteem speciaal ontworpen voor serres en terrasoverkappingen. Dit systeem oogt strak en modern en gaat een 'stap' verder in maximale maatvoering. De ideale oplossing voor het overdekken van grote oppervlaktes (tot wel 8 meter)!

889


Model 889 is speciaal ontwikkeld voor onder serres of terrasoverkappingen. Het systeem wordt aan de onderzijde aangebracht en biedt bescherming tegen zoninval en te fel licht van boven. Met een uitgebreide keuze aan doekdessins en framekleuren creëert u een sfeervol terras.

Valeza

Hoogwaardige materialen, een luxe uitstraling en een en al functionaliteit. De Valeza biedt u alles wat u vandaag de dag verwacht van serrezonwering.

  • Zonweringsdoek
  • Zonweringsdoek
  • Screendoek van Ambiance

Zonweringsdoek

Ook het doekdessin draagt bij aan het creëren van de door u gewenste sfeer en uitstraling. Ambiance Zonwering gebruikt uitsluitend kwaliteitsdoeken. Het zonweringsdoek is vervaardigd uit tot in de kern gekleurde polyacrylaat vezels. Deze procedure zorgt ervoor dat het doek volledig kleurecht is. Door het doek na het weefproces te impregneren wordt het water- en vuil afstotend en tevens rot- en schimmelvrij. Hierdoor kent het doek een lange levensduur.


kijk ook eens op een van de sites van onze fabrikanten.
www.dickson-constant.nl

www.swela.nl

Permanente overkapping

Met een terrasoverkapping trekt u de sfeer van uw woning door tot het terras. U geniet nog eerder én langer van het aangename buitenleven. Geen zorgen meer dat uw plannen letterlijk in het water vallen! Optioneel kunt u uw overkapping verrijken met speciaal ontwikkelde zonwering voor terrasoverkappingen, verwarming en verlichting (kijk ook eens op www.eenwarmterras.nl).

BL550


Model BL550 is een zeer luxe bovenliggende constructie (de aluminium profielen bevinden zich boven het glas of polycarbonaat). De lichtdoorlatende constructie van een terrasoverkapping kan uitgevoerd worden in glas en polycarbonaat. Extra eigenschappen BL550 vergeleken met BL500: Grotere overspanning mogelijk waardoor minder staanders nodig zijn. Uw uitzicht wordt minder belemmerd door de staanders van de overkapping.

BL500


Model BL500 is een zeer luxe bovenliggende constructie (de aluminium profielen bevinden zich boven het glas of polycarbonaat). De lichtdoorlatende constructie van een terrasoverkapping kan uitgevoerd worden in glas en polycarbonaat.

OL 110,  OL100


Model OL100 is een onderliggende constructie (aluminium profielen bevinden zich onder het glas of polycarbonaat). De lichtdoorlatende constructie van de overkapping kan uitgevoerd worden in glas en polycarbonaat.

OL 150


Model OL150 is een onderliggende constructie (aluminium profielen bevinden zich onder het glas of polycarbonaat). De lichtdoorlatende constructie van de overkapping kan uitgevoerd worden in glas en polycarbonaat. Extra eigenschappen OL150 vergeleken met OL100: Grotere overspanning mogelijk waardoor minder staanders nodig zijn. Uw uitzicht wordt minder belemmerd door de staanders van de overkapping.

BOzARC Luifels


Zou het niet fantastisch zijn om uw tuinmeubilair een heel jaar lang op uw terras te laten staan en deze elke week niet meer te moeten schoonmaken?


BOZARC biedt u een elegante oplossing aan om uw tuin te sieren. De terrasoverkapping vormt een ideale ruimte om bijvoorbeeld tuinmeubilair te beschermen tegen wind en regen. Dromen in ons regenachtig landje van een overdekt terras, kan nu voor u realiteit worden. Begin vanaf nu meer te genieten van uw terras, tuin en tuinmeubilair.
Voor meer info over BOzARC luifels kunt u een kijkje nemen op www.bozarc.be


Verasol is ontwerper en producent van aluminium modulaire tuinoplossingen. Hoogwaardig gecoat aluminium is het perfecte basismateriaal voor solide oplossingen, zoals veranda's, carports en luxe schuttingen. Doelstelling van Verasol is "Duurzame luxe betaalbaar maken”.


Voordelen van alle Verasol producten zijn:

  • Eenvoudig te installeren
  • Onderhoudsvrij
  • Aantrekkelijk geprijsd
  • DUURZAME KEUZES

Aluminium wordt op milieuvriendelijke wijze uit erts gewonnen. De lak van de Verasol producten voldoet aan Qualicoat 6 normen. Als uw voorkeur uitgaat voor duurzame en milieuvriendelijke tuinoplossingen, dan passen de oplossingen van Verasol zeker bij u!


Op de producten van Verasol wordt een garantie verstrekt van 10 jaar.

Semi-permanente overkapping

B-127


Naast de B-127 is er ook een complete pergola beschikbaar met dezelfde technische kenmerken. 


Dit systeem wordt geleverd met verticale palen en muurbevestigingen en is eenvoudig te monteren. 


Het doek staat onder permanente spanning en is aldus ideaal voor zowel privaat als professioneel gebruik.

TWINSTOR de blikvanger op elk terras


De TWINSTOR is de oplossing om optimaal van uw terras of tuin te genieten. 


Dankzij de cassetteschermen worden het doek en de onderdelen optimaal beschermd tegen alle weersinvloeden.


Twee grondankers of bloembakken zorgen voor een perfecte verankering. De knikarmschermen van de TWINSTOR zijn standaard uitgerust met elektrische bediening. Voor een uitval van 3,00 m (6 m in totaal) is een maximum breedte van 7,00 m verkrijgbaar.

Pergoline


De Pergoline kan worden beschouwd als een X-Line serrezonwering op 'palen'. De Pergoline is ideaal wanneer een grotere uitval gewenst is dan met een knikarmscherm te realiseren is.

Pergola


De sfeervolle pergola is de vertrouwde houten pergola van vroeger, maar dan van duurzaam aluminium. Op deze constructie kan een X-line of S-line serrezonwering gemonteerd worden die u naar wens opent of sluit. Fraai, design en uiterst sfeervol!

ArQuati.


Deze terrasoverkapping onderscheidt zich van andere merken doordat het doek/pvc zich opvouwt d.m.v. baleinen. Het voordeel hiervan is dat het doek bijzonder strak staat en er ook geen plooivorming kan ontstaan in het doek. Pas wanneer het doek volledig uit is, spant het systeem zich uiteindelijk volledig op. Daarom draait de motor nog ca. 5 seconden na. De koorden worden door het veersysteem in de voorlijst volledig op spanning getrokken. Bij het uitlopen staat er een geringe spanning op de koorden, het voordeel is dat er minder slijtage aan de koorden ontstaat. Het doek staat bijzonder strak. Hierdoor loopt het regenwater via de voorzijde van de overkapping af, ook de ruimte tussen zijgeleider en het doek is afgedicht. De terrasoverkapping heeft het TUV certificaat 3 gekregen.